SALUT

 

Tenir cura de la salut és imprescindible, sempre que no ho transformem amb un culte al cos, aspecte que avui està molt estès. Rebaixar pes, dietes exagerades, exercici desorbitat… són aspectes que ens porten a pensar només en el cos i no en la persona, a aconseguir una imatge externa que ens sembli que els demés valoraran, sense tenir en compte el que realment importa: ser persones amb sentit comú.

Un es troba bé, té salut corporal, quan no nota res, quan no s’adona del que està passant pel seu cos: tot és tan mecànic, tan automàtic, tot rutlla tan sol que la vida ens sembla molt senzilla. Quan un comença a adonar-se que té alguna cosa (que té un genoll, que té una mà, que té un cor…), quan s’adona que el cos funciona, mal assumpte: és que li passa alguna cosa, és que la vida no és tan senzilla i n’hem de tenir cura.

Hi ha tres aspectes cabdals per la salut del cos: el sol, la nutrició i l’exercici físic, aspectes importants a tenir molt en compte per tal de funcionar amb normalitat. Les xacres poden arribar de jove o de vell, però si hi ha una vigilància sobre aquests tres aspectes, podem fer que tardin més a arribar.

el COS

SOL